Фармацевтска и Козметичка 

Производствена Компанија

CANABIGAL® МАСТ ЗА ХЕМОРОИДИ

300 mg CBD/30 g

 

 • Наменета за примена на кожата од аналната регија поради воспаление на хемороидите
 • Претставува комбинација од CBD, екстракт од семе на див костен, масло од невен, масло од кантарион и алантоин
 • Обезбедува нега и заштита на чувствителната кожа на аналната регија и помага при ублажување на симптомите кои се поврзани со хемороиди како болка, печење и чешање

 

 

 

CANABIGAL® МАСТ ЗА РЕУМА И БОЛКИ  ВО МУСКУЛИТЕ И ЗГЛОБОВИТЕ

500 mg  CBD/50 g

 

 • Поседува благо анестетично, аналгетско, антисептично, експекторантно и антиинфламаторно дејство
 • Масажата со CANABIGAL® маст за реума и болки ја намалува мускулната напнатост, вкочанетост и мускулните грчеви
 • CBD со својот природен противвоспалителен ефект го ублажува воспалението и болката во мускулите и зглобовите

CANABIGAL® МАСТ ЗА ЛОКАЛНА БОЛКА          И КОЖНИ ПРОБЛЕМИ 50 mg CBD + 50 mg THC/30 g

 

 • Има моќни инфламаторни дејства за лекување на хронична болка
 • Ефективно ја третира локалната болка и воспаление
 • Помага при олеснување на симптомите на егзема, дерматистис и псоријаза

 

CANABIGAL® CBD МАСТ 50 g СО ПРИРОДЕН  CBD, КОКОСОВО МАСЛО И ВИТАМИН Е

 

 • Канабидиолот во Canabigal® маста, може да има локално, противвоспалително дејство
 • Може да ја намали болката и чешањето
 • Може да влијае на лачењето на мастите од лојните жлезди, посебно при зголемено лачење на лојните жлезди во кожата, поврзано со возраст, хормонален статус и да го намали прекумерниот клеточен раст (хиперкератоза)
 • Canabigal® маста исто така содржи кокосово масло и витамин Е кои дополнително ја негуваат кожата

CANABIGAL® СУПОЗИТОРИИ СО 50mg CBD

 

 • Покажуваат позитивни ефекти при состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми
 • Можат да се користат против гадење и повраќање, посебно за време на хемо или зрачна терапија кај малигните заболувања, помагаат во одржување на балансот на цревната флора
 • Ублажување состојби на болка од различно потекло, заради противвоспалителното дејство

 

CANABIGAL® ВАГИТОРИИ СО 50mg CBD

 

 • Ја подобруваат отпорноста на вагиналната слузница кон вагинални инфекции
 • Помагаат при вагинални воспаленија пропатени со зголемена секреција
 • Помагаат при промени на вагиналната слузница пропатени се чешање и болка
 • Ја подобруваат циркулацијата и епителизацијата при оштетување на вагиналната слузница